Posiłki prosto z bazarku
Wiosenne zakupy zawsze są bardziej kolorowe i barwne. Dotyczy to wielu dziedzin, np. zakupów związanych z ubraniami jak i tych dotyczących jedzenia. Wiosną częściej pojawiamy się na bazarku, rynku, czy w przyulicznych stoiskach z warzywami i chętniej kupujemy kolorowe warzywa i owoce. Wytęsknieni za nimi po zimowych, cięższych potrawach, z przyjemnością jemy i gotujemy lżej i bardziej kolorowo, dbając tym o nasze zdrowie, dostarczając organizmowi dużo witamin i minerałów, sprawiając, że dieta staje się zbilansowana i wartościowa. Częściej rezygnujemy też z mięsa, gdyż czasem nie jest ono potrzebne gdy na talerzu gości tyle kolorowych smakowitych warzyw. Warzywa można przyrządzać różnie. Możemy zrobić z nich zapiekankę, tartę, dodać je do ryżu, makaronu czy zawinąć w tortillę. Możemy je ugotować w wodzie, na parze lub przesmażyć na patelni. sposobów jest wiele. najważniejsze jest to, że są to zawsze posiłki zdrowe. Internet jest pełen gotowych przepisów na pyszne dania z warzyw. Jedząc tego typu potrawy zachowamy zdrowie zarówno zewnętrzne jak i wewnątrz organizmu.