Przy niskokalorycznych posiłkach nie wolno używać…

Autor wpisu: Opublikowano:1 sierpnia, 2012 Komentarze:0

Bardzo wartościowe w dietach redukujących owoce zawierają jednak sporo Węglowodanów. Ich ilość musi być dokładnie obliczona. Przy przyrządzaniu niskokalorycznych posiłków nie wolno używać tłuszczu, cukru i mąki. Nie jest wskazane również używanie przypraw pobudzających apetyt, jak np. ocet, papryka, musztarda i pieprz. Są natomiast wskazane przyprawy, takie jak koperek, kminek, majeranek, kwasek cytrynowy i cynamon. Zupy należy zastąpić sokami owocowymi lub warzywami, maślanką, serwatką, czy też chudzin, zsiadłym mlekiem. Nie wolno podawać żadnych alkoholi, łącznie z piwem —. ze względu na ich wysoką wartość kaloryczną i fakt, że pobudzają apetyt. Nie ograniczamy natomiast innych płynów ani soli.

Kategoria:

Leave a Comment